In de kliniek ligt de nadruk op een holistische benadering. Een goede reactie op een homeopathische medicatie betekent vaak een algehele verbetering in het welzijn van uw kind. Bijvoorbeeld, bij het behandelen van een allergisch kind, zal de allergie niet alleen verminderen, maar het kind zal ook beter voelen, slapen en beter eten dan voorheen. Een astmatisch kind wordt niet alleen minder benauwd, maar zal meer energie hebben. Het immuunsysteem begint beter te functioneren en kinderen worden minder vaak ziek. Kinderen die reageren op homeopathische medicijnen worden gelukkiger en kunnen hun volle potentieel beter bereiken.

Artsen, in hun behandeling, hebben de neiging om vooral te concentreren op de oppervlakkige symptomen van een ziekte. Zodra deze zijn behandeld, wordt het kind beschouwd als genezen. Dit wordt vaak bereikt door de symptomen te onderdrukken, die vaak met de tijd terugkeren. Een voorbeeld is eczeem behandeld met steroïde crèmes. Zodra de crème gestopt is, komt het eczeem meestal terug. Deze kliniek probeert de bron van de ziekte van uw kind te vinden en te behandelen, waardoor het ziektebeeld niet meer terugkomt.

Integratieve kindergeneeskunde brengt het beste van alle medische behandelingswerelden bij elkaar door holistische, complementaire en alternatieve zorg te combineren met conventionele geneeskunde. Het ondersteunt de innerlijke capaciteit van de menselijke geest en lichaam om te genezen. Integratieve kindergeneeskunde erkent dat er een plaats en tijd is voor verschillende geneesmiddelen. Vaak, in noodsituaties, is de ultieme conventionele medische zorg nodig om levens te redden. In andere gevallen ijvoorbeeld herhaalde verkoudheiden tot een chronische auto-immuunziekte, is een meer zachte, holistische benadering de best optie.

In veel landen is integratieve kindergeneeskunde al in conventionele ziekenhuis- en buitenpatiëntenzorg. Enkele voorbeelden zijn:

Cleveland Clinic Children's Integrative Medicine - USA

Children's Minnesota Integrative Medicine - USA  

Boston Children's Hospital Integrative Therapies Team - USA

Children's Hospital of Philadelphia Integrative Health - USA

In Nederland kunnen we trots zijn dat wij zo ruimdenkend zijn. Daarnaast zijn wij betrokken bij vele medische vooruitgangen. Op het gebied van integratieve geneeskunde staan ​​we echter ver achter. Dit zal zeker in de toekomst veranderen zoals in de VS, Duitsland, Zwitserland en vele andere landen geleid door artsen.

Hier zijn enkele links naar een aantal nuttige websites over integratieve geneeskunde:
The University of Arizona Center for Integrative Medicine
Royal London Hospital for Integrated Medicine

Dr. Weil – oprichter van de eerste integratieve geneeskunde opleiding voor artsen

Follow us: