Homeopathie is een manier van genezen die vanaf de 17de eeuw is ontwikkeld. Het is een natuurlijke en wetenschappelijke geneeswijze die zowel gebruikt wordt bij acute als chronische ziektes. De homeopathische overtuiging van gezondheid is dat een gelukkig kind lekker in zijn of haar vel zit en geen ziektes heeft. Het leven en de omgeving kunnen stress veroorzaken en daardoor het natuurlijk evenwicht van uw kind verstoren. Zo worden kinderen die naar de crèche gaan frequent blootgesteld aan virussen. Een verhuizing of de geboorte van een broertje of zusje in het gezin zijn andere voorbeelden die met stress gepaard kunnen gaan. Deze en andere stress factoren kunnen leiden tot het ontstaan van ziektes.

Homeopathie is erop gericht het herstelvermogen te stimuleren en de algemene gezondheid te verbeteren. Bij uitstek is homeopathie geschikt voor kinderen. Hun ziektes zijn vaak van kortere duur dan bij volwassenen en zij staan meestal minder onder invloed van toxines en stress. Hun afweersysteem is gemakkelijker te stimuleren en zij reageren hierdoor sneller op de behandeling.

Er zijn vele wetenschappelijke studies gedaan naar de effectiviteit van homeopathische behandelingen. Vandaag de dag maakt homeopathie bij steeds meer artsen onderdeel uit van hun aanpak. Vooral patiënten voor wie de reguliere geneeskunde geen oplossing biedt, hebben hierbij baat. 

Follow us: